John Derks

John Derks

Mijn naam is John Derks, praktijkhouder, fysiotherapeut, master echoscopist MSU en specialist in shockwave therapie binnen Fysio Centrum en Shockwave centrum. In 2012 heb ik de master opleiding MSU (musculo skeletaal ultrasound)  afgerond. De opleiding tot algemeen fysiotherapeut heb ik in 2005 voltooid.

Echografie en shockwave

Ik heb eigenlijk een heel andere achtergrond, ik ben in de negentiger jaren opgeleid als technisch ingenieur op de HTS in Zwolle. Na een aantal jaren in dit aandachtsgebied gewerkt te hebben ontwikkelde zich bij mij een interesse in het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Ik wilde hier graag wat mee doen en ben op 34 jarige leeftijd weer terug de schoolbanken ingegaan, om te studeren voor fysiotherapie, in Groningen. Tijdens mijn eerste jaren als fysiotherapeut kwam ik al vrij snel in aanraking met echografie. Ik vond het vanuit mijn technische achtergrond boeiend om te zien hoeveel meerwaarde echoscopie kan hebben bij bijvoorbeeld de diagnose en ernst van pees/spier problematiek. Vanuit mijn technische inzicht leerde ik op dit gebied ook snel, met als eindresultaat het behalen van de master MSU in 2012.

Na diagnose van bv peesproblematiek moeten wij helaas in bepaalde gevallen constateren dat alleen fysiotherapie niet afdoende is. Hier biedt vaak radiale en/of gefocusseerde shockwave de oplossing. Ook hier is de invalshoek en behandelwijze vrij technisch van aard. Een logisch vervolg van de echografie qua diagnostiek is dus de shockwave als oplossing.

Plezier in je werk

Als pioniers op het gebied van shockwave therapie zijn we jaren geleden deze behandelvorm gaan toepassen. We behandelen patiënten die al veel hebben geprobeerd om van hun klachten af te komen. Het gaat in veel gevallen om behoorlijk pijnlijke en hardnekkige (pees)aandoeningen of artrose/slijtage. En als je dan ziet dat je die pijn in een beperkt aantal behandelingen grotendeels of geheel kunt wegnemen, dan weet je dat deze therapie een grote meerwaarde is. En de ervaringen van onze patiënten zijn het bewijs dat shockwavetherapie werkt. Patiënten die je laten weten dat ze weer kunnen lopen en wandelen zonder zorgen en pijn, dat ze weer hun werk kunnen doen en 100% inzetbaar zijn, weer zonder hulp een dopje van de fles draaien, de arm weer pijnloos omhoog bewegen … daar doe je het voor.'

Lage drempel

Voor de echografie zijn wij een lage drempel, men hoeft niet naar het ziekenhuis en er zijn vrijwel geen wachttijden.

Jan Willem: "Shockwave Therapie was de oplossing voor mijn artrose."

“Ik heb artrose in mijn schouder. Mijn linkerarm kon ik bijna niet meer omhoog bewegen laat staan iets tillen of naar boven brengen. Ik had de hoop op herstel eigenlijk al opgegeven. Toch heb ik Shockwave-therapie geprobeerd. Specialist John Derks heeft er voor gezorgd dat na een tiental behandelingen de pijn totaal weg is.”

Wilma: “De pijn was beperkt door kennis van de behandelaar”

“Normaal lopen was al een hele tijd niet mogelijk. Ik had een peesplaatontsteking en een hielspoor aan mijn rechtervoet. Shockwave-therapie heeft ervoor gezorgd dat ik nu weer kan lopen en staan zonder pijn! De behandeling zelf was soms wat pijnlijk maar goed te verdragen. Ik ben er van overtuigd dat de goed opgeleide behandelaar en specialistische behandeling dat tot een minimum heeft beperkt.